Waarom het juiste caravan/camping matras?

Frans bed

Mattress isolated on white background.

Ben je een camper aan het bouwen wil je graag een matras van goede kwaliteit en van goede comfort erin hebben? Of heb je zojuist een camper gekocht en wil je het huidige caravan matras gaan vervangen? Of wellicht heb je je eigen camper en kan die wel een nieuwe camper matras gebruiken. In dit artikel wordt in details uitgelegd wat voor matras je het beste kan kiezen en waar je op moet letten als je een matras gaat aanschaffen. Of dit nou een camper op maat is, een matras voor een buscamper, Queensbed in je camper of een topdekmatras voor een camper. Het meeste wordt besproken in dit artikel. Aangezien je een camper hebt om te kunnen genieten kan je matras niet ontbreken en mag deze ook niet ontbreken. Goede nachtrust is namelijk erg belangrijk voor iedereen.

Een standaard matras

Als je een nieuwe camper aanschaft, dan is het matras waar je op gaat slapen een belangrijk aspect, het is ook erg belangrijk dat dit matras ook van kwaliteit is zodat je er langer mee kan doen, en is deze meestal ook duurzamer voor het milieu. Het standaard matras in een camper is meestal namelijk niet van de beste kwaliteit. 

Deze wordt namelijk vaak gemaakt van polyether. Polyether wat niet bijzonder veel comfort geeft en bovendien gaan ze niet erg lang mee. Er kan ook al snel kuilvorming ontstaan. Dit is voor de meeste mensen dus een echte ‘red vlag’, bovendien is een lattenbodem van kwaliteit ook erg aangeraden, de lattenbodems die standaard voor komen in de camper zijn meestal van erg lage kwaliteit, dit betekent ook dat deze lattenbodems minder ondersteuning bieden. Of er worden domweg wat minder latten gebruikt om zo goedkoper uit te zijn.

Waardige investering?

Veel mensen vragen zich af of een goed matras het wel waard is, dit komt meestal omdat ze al duizenden euro’s hebben uit gegeven voor de camper zelf, maar een goed bed is het geld echt waard, omdat niemand slecht wakker wilt worden met rugpijn in een dure camper. Je gaat er namelijk tegenop zien om zien wanneer je naar bed gaat na een mooie dag? Ik kan begrijpen dat je niet onnodig teveel geld wilt uitgeven. 

Versleten matras

Ook is het erg belangrijk om je matras te vervangen wanneer deze te versleten is. Een ‘normaal’ matras waar je zo vrijwel dagelijks op slaapt, dag in dag uit, gaat ongeveer 10 jaar mee. Uiteraard worden in een camper niet alle dagen van het jaar altijd beslapen, uitzonderingen daargelaten. Als je er ongeveer 10 weken per jaar op slaapt dan is het voor de meeste mensen al best veel. Verder staan de lagere kwaliteit van een camper ook vaker tegenover.